Saptamina aceasta, la editura Cartea Romaneasca a aparut primul fantasy istoric: Aparatorii de Radu Ciobotea. O carte in doua volume ce dezvaluie secretele istoriei nescrise din epoca lui Stefan cel Mare.

Luptatorii Ninja si Inteleptii Extremului Orient ne-au vizitat in

secolul al XV-lea si s-au implicat in istoria noastra! Iata marele

secret dezvaluit de acest roman, ce rescrie cele mai palpitante pagini ale Evului Mediu romanesc.

Aparatorii prezinta istoria neoficiala, ceea ce letopisetele vremii nu au inregistrat sau au trecut, cu buna stiinta, sub tacere: intimplari nemaivazute, in spatii exotice - din Venetia, pe Drumul Matasii, pina in Tara Soarelui Rasare - si, pentru prima data, recunoasterea existentei armatei Aparatorilor.

Scut al Europei impotriva Cuceritorilor, acestia se aliaza cu viteaza armata a lui Stefan cel Mare. Aparatorii detin secrete tactice supranaturale si sporesc astfel capacitatea de lupta a Ostirii Moldovei. Multe dintre victoriile spectaculoase isi gasesc acum, peste veacuri, o explicatie suplimentara celei, clasice, a vitejiei supraomenesti a razesilor.

„Scrisul lui Radu Ciobotea are o forta de expresie ce nu o gasesti nici la nume mari... Oamenii au chipuri distincte, din patru-cinci cuvinte. Locurile se picteaza singure, in doua propozitii. Parca ai calatori printre acuarele de o inegalabila sensibilitate.” (Cornel Nistorescu)

Radu Ciobotea (n. 1960). A fost redactor la publicatiile Flacara, Expres Magazin si Evenimentul zilei. In perioada 1991-1999 a fost, in multe rinduri, corespondent de razboi pe fronturile din Slovenia, Croatia, Bosnia si Kosovo.

In prezent, este redactor-sef al saptaminalului Diaspora romaneasca (Londra), difuzat in numeroase tari europene, si conferentiar universitar la Catedra de Jurnalism a Universitatii „Aurel Vlaicu” din Arad. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

A publicat volume de reportaje de razboi si comentarii politice: Intoarcerea la Shaolin, 1995, Dupa Revolutie, tirziu, 1996, Razboi fara invingatori, 1998, Pantera roz ramine in vitrina, 2003, Razboi cu Doctor Blues, 2003, Une guerre sans vainqueurs, Editions Paris-Mediteranee, Paris, 2003, precum si studiile de istorie comparata a jurnalismului: Reportaj si literatura.

Eseu asupra reportajului romanesc si francez interbelic, 2005, Reportajul interbelic romanesc: senzationalism, aventura si extremism politic (Polirom, 2006).

Sa ne inchipuim ca, intr-o buna zi, Zhang Yimou (autorul capodoperelor Hero si House of the Flying Daggers) s-ar hotari sa faca un film despre un supererou european, un mare razboinic si, in acelasi timp, un om sfint. Tot ce ar avea de facut ar fi sa transpuna, fidel, in limbaj cinematografic, Aparatorii lui Radu Ciobotea.

Alte volume aflate in pregatire, in colectia „Proza” la Cartea Romaneasca:

• Stela Ghetie, Sabia lui Mihai

• Mihnea Rudoiu, Micul Abelardy. Viata si opera

• Dan Persa, Cu ou si cu otet