Radu Stroe a declarat, duminica, pentru Europa Fm ca demisia sa din functia de secretar general al Guvernului, pe care si-o va prezenta in 10 zile, ar fi un gest de deminitate. El a explicat ca a luat aceasta decizie dupa infrangerea suferita la Congresul Extraordinar al PNL, unde a pierdut pozitia de vicepresedinte pe probleme de administratie, in fata lui Victor Paul Dobre.

Radu Stroe a mai declarat ca ii sfatuieste si pe ceilalti colegi aflati in situatia sa sa faca acelasi lucru. In schimb, surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca alti doi perdanti - Bogdan Olteanu si Mihai Razvan Ungureanu - nu isi vor da demisiile, ci vor solicita votul de incredere al grupului parlamentar liberal din partea conducerii liberale.

Stroe a confirmat la Antena 3, duminica seara, la "Sinteza Zilei" ca este o decizie ireversibila, nici chiar presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu - Quintus nereusind sa-l convinga sa se razgandeasca.

Congresul extraordinar al PNL s-a desfasurat vineri si sambata, in Capitala. Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost reconfirmat in functia de presedinte. Cea mai mare surpriza s-a inregistrat in cazul vicepresedintelui responsabil cu comunicarea si imaginea, Ludovic Orban, care a castigat in fata lui Bogdan Olteanu.

O alta surpriza a fost la mandatul pentru afaceri europene unde era dat ca sigur castigator Mihai Razvan Ungureanu, dar acesta a pierdut in fata lui Adrian Cioroianu.