Presa nu mai are rabdare si vrea sa vada scrisoarea premierului trimisa presedintelui. Cotidianul cere dovada, pentru a nu mai lasa suspiciunea sa planeze ca si in alte doua cazuri in care presedinbtele a aplicat metoda “lovesti si astepti”.

Liberalii se agita si solicita analiza grafologica, daca biletul apare, scrie Evenimentul Zilei".

Daca biletelul ramane inca ascuns, un CD cu dovezi care l-ar incrimina pe premier i-a fost inmanat presedintelui Basescu de un jurnalist la Sighet, scrie Cronica Romana.

Prezentati biletul, domnule presedinte

Ciprian Ranghel, Lucian Gheorghiu

O metoda brevetata de Basescu

Metoda „lovesti si astepti“ nu este noua pentru Basescu. La fel a facut presedintele in martie 2006, cind l-a amenintat pe Tariceanu ca va face publica stenograma sedintei CSAT in care s-a discutat pe marginea legilor privind siguranta nationala.

„Ce-i, Caline, ai uitat ce am discutat in CSAT? Ai probleme de memorie? Bine, o sa facem publica stenograma, ca sa stam linistiti“, declara Basescu. Stenograma se mai cauta, probabil, si azi la Palat, pentru ca publica nu a fost facuta.

Tot cu un biletel l-a executat Basescu si pe Radu Stroe, in iunie 2006, la investirea in functia de secretar general al Guvernului. Chiar daca nici pina azi nu s-a aflat ce continea de fapt documentul de care s-a folosit seful statului, suspiciunea planeaza in continuare asupra lui Stroe. Aceeasi arma e folosita azi impotriva lui Tariceanu.

Asupra premierului planeaza suspiciunea sustinerii lui Patriciu dincolo de limitele legii. Nu trebuie uitat insa ca, in cazul in care se va dovedi ca premierul a incercat sa intervina pentru Patriciu, si Basescu va trebui sa explice de ce a tinut ascuns biletul timp de doi ani.

Integral in Cotidianul

Biletul la control!

Laura Gafencu

Presedentia tace, liberalii vor expertiza la Londra.

Liberalii i-au propus lui Tariceanu sa trimita biletelul la Londra pentru o analiza grafologica, daca acesta va iesi la iveala.

Liberalii s-au dat de ceasul mortii, la sfarsitul saptamanii, sa-l apere pe Calin Popescu-Tariceanu, acuzat deunazi de Elena Udrea ca i-a trimis presedintelui Basescu un biletel in care-l ruga sa intervina pentru rezolvarea problemelor juridice ale lui Dinu Patriciu.

Radu Stroe, Marius Oprea si Varujan Vosganian s-au declarat sceptici privitor la existenta biletelului. Adrian Cioroianu a apreciat ca, daca acesta va aparea, Tariceanu si Basescu sunt la fel de vinovati. In tot acest timp, presedintia a pastrat o tacere de mormant in jurul subiectului.

Integral in Evenimentul Zilei"

Pana la declasificarea „biletelului mafiot”

Demisia premierului vine pe CD?!

I. C.

In week-end, Elena Udrea a afirmat ca biletelul care l-ar incrimina pe premierul Tariceanu va iesi curand la iveala, idee in care mai multi apropiati ai primului ministru au cerut deja... expertiza grafologica. Ieri, insa, la Sighet, a explodat o noua bomba.

Jurnalistul Mircea Serban de la ziarul local „Comunicator” i-a inmanat presedintelui Traian Basescu un CD, afirmand ca el contine probe atat de solide, incat seful statului „poate sa demita intreg Cabinetul Tariceanu”. La randul sau, Traian Basescu a anuntat ca va trimite cd-ul forurilor competente.

Integral in Cronica Romana