Adela Omar a dorit sa fie alaturi de sotul sau, caruia urmeaza sa i se faca o interventie chirurgicala in capitala Libanului, scrie Cotidianul.

Hayssam va fi operat de cancer pentru a treia oara, iar sotia ii va fi alaturi, potrivit Adevarul.

Hayssam supus operatiei a doua oara, sustine Gandull, iar Adela Omar i-a dus calmante din Romania.

Potrivit Curentul, Romania poate cere extradarea lui Hayssam odata ce acesta va fi localizat.

Sotia lui Hayssam, in Liban

Cristian Stanescu

Adela Omar, sotia lui Omar Hayssam, a parasit Romania pentru a fi alaturi de sotul sau. Cei sapte copii au ramas in tara.

Sotia lui Omar Hayssam, sirianul acuzat de terorism si rapire, a parasit Romania simbata seara, de pe Aeroportul „Henri Coanda“, indreptindu-se spre Beirut. Conform NewsIn, care citeaza surse apropiate familiei, Adela Omar a dorit sa fie alaturi de sotul sau, caruia urmeaza sa i se faca o interventie chirurgicala in capitala Libanului.

Este a treia oara cind sotia lui Hayssam incearca sa plece din Romania si prima oara cind reuseste, desi nu are interdictie de a parasi tara.

Integral in Cotidianul.

Adela Omar a plecat la Beirut, dupa Hayssam

Se pare ca Hayssam va fi operat de cancer pentru a treia oara, iar Adela doreste sa-i fie alaturi. De altfel, Adela Omar a luat cu ea mai multe medicamente, in special calmante. Sotia sirianului urmeaza sa se intoarca in Romania pe data de 24 februarie.

Integral in Adevarul

Adela Omar a plecat la Bagdad incarcata cu medicamente

Gabriela Stefan, Razvan Popa

Surse din interiorul familiei sustin ca teroristul Omar Hayssam se afla in Liban, unde va fi operat pentru a doua oara. Acesta ar fi motivul pentru care sotia sa se deplaseaza la Beirut. Ea a parasit tara legal, sambata, la ora 23.30, de pe Aeroportul International Otopeni. Adela Omar a fost condusa la aeroport de cumnata sa, Carmen Omar.

Surse din cadrul Politiei de Frontiera afirma ca Adela Omar avea la ea mai multe medicamente, majoritatea calmante. Ea nu avea nici o interdictie de a parasi tara.

Integral in Gandul

Adela Omar a plecat in cautarea sotului fugit din Romania

Daca in urma plecarii din tara a Adelei Omar, siranul Omar Hayssam va fi localizat, Romania poate cere extradarea acestuia, potrivit legislatiei internationale, in ciuda faptului ca nu exista acorduri bilaterale cu Libanul.

Informatia a fost confirmata si de Razvan Radu, directorul Directiei Relatii Externe din Ministerul Justitiei, care a sustinut ca Romania nu are incheiat un tratat bilateral de extradare cu Libanul insa, in principiu, se pot aplica dispozitiile Conventiei ONU privind luarea de ostatici.

Integral in Curentul