Regele Mihai - insotit de Regina Ana, Principesa Margareta si Principele Radu - a venit, luni dimineata, la sediul CNSAS, pentru a-si vedea dosarul de urmarire. Fostul suveran al Romaniei nu a facut nicio declaratie de presa.

Singurul care a dat detalii a fost Ticu Dumitrescu - membru al Colegiului - care a afirmat ca Regele Mihai s-a aratat foarte "captivat" de dosarul sau, mai ales de modul in care a fost urmarit in strainatate. "Majestatea Sa va reveni la CNSAS peste 10 zile" - a precizat Ticu Dumitrescu, care a adaugat ca dosarele au cateva mii de pagini.

El a mai afirmat ca cea care va studia propriu-zis dosarele va fi principesa Margareta. Totodata, Ticu Dumitrescu a mai spus ca unul dintre cei care l-au urmarit pe fostul suveran al Romaniei avea numele de cod "Romeo".

El a adaugat ca CNSAS este in posesia a 2.000 de cutii de jachete (microfilme) de la SIE, care contin doua dosare, fotografii de familie, precum si extrase din presa romana si occidentala.

Realitatea TV noteaza ca este pentru prima data cand un reprezentant al Casei Regale romanesti cere sa-si vada dosarele de urmarire.