• Institutul Francez din Bucuresti organizeaza in data de 18 ianuarie, de la ora 20.00, un concert in memoriam Michel Petrucciani ce va fi sustinut de George Natsis - pian, Arthur Balogh - contrabas, Vlad Popescu - baterie. Concertul va avea loc la Green Hours.

  • Cinema
    Cinemateca Elvira Popescu

    Acest ciclu " Cinemateca Elvira Popescu " doreste sa arate in ce mod si prin ce anume unele filme din repertoriul cinematografic francez au devenit filme-cult si si-au lasat amprenta in istoria cinematografiei.

    Astfel, fiecare proiectie va fi precedata de o scurta dar cit mai completa prezentare facuta de un specialist in domeniul cinematografiei: istoricul si principalele caracteristici ale operei respective, analiza citorva secvente semnificative...

    De multi ani critic de cinema pentru mai multe publicatii, Magda Mihailescu este o foarte buna cunoscatoare a creatiei cinematografice a lui Francois Truffaut caruia i-a consacrat recent o carte, Francois Truffaut - Barbatul care iubea filmele, care va aparea in curind la Editura Curtea Veche.

    - La Femme d’à cote
    De Francois Truffaut
    Marti 23 Ianuarie, orele 20.00, Sala Elvira Popescu

    - Serile Time Out
    Time Out se alatura Institutului Francez din Bucuresti pentru a oferi cititorilor sai, in fiecare luna, o seara de cinema.

    - Hiroshima mon amour
    De Alain Resnais
    Vineri 26 ianuarie, orele 20.00

    - Baisers voles
    De Francois Truffaut
    Vineri 23 februarie, orele 20.00

  • Atelier 77
    Lectura bilingva de texte literare cu interludii muzicale.
    Extrase din "Sarinagara", lectura: Fanny Chartres si Ozana Oancea.
    Interludii musicale: Cristian Soleanu (saxofon).
    29 ianuarie, 19h00, Institutul Francez din Bucuresti