Volumul Comunicarea politica - repere teoretice si decizionale, eloaborat de un grup de universitari, sub coordonarea Anei Bazac, a aparut recent la Editura Vremea, in colectia FID.

Cartea pune alaturi interpretari critice si conventionale despre comunicarea politica, reprezentand cu atat mai mult o provocare pentru cititori.

Studentii pot retine cu usurinta trasaturi si aspecte necesare in conturarea unor profesii legate de politica si comunicarea acesteia, in timp ce ei si toti cei interesati de problema isi pot largi orizontul cu temele de reflectie deschise de cercetatori.

Daca libertatea politica si democratia - capacitatea reala de limitare a puterii institutiilor, oricare ar fi acestea, deci de posibilitate de schimbare a acestora si posibilitate de manifestare a pozitiilor diferite - sunt obiective esentiale pentru oameni, comunicarea politica trebuie sa fie un mijloc al acestor obiective.

De aceea, desi, desigur, fiecare subsistem al actiunii umane are independenta sa si isi intareste autonomia, este cazul ca puterea institutiei comunicarii politice ca atare, cu toate componentele, sa fie descoperita si controlata prin prisma criteriilor democratice.