20 de societati de asigurari din Uniunea Europeana au instiintat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca intentioneaza sa desfasoare activitati si in Romania, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, pana in acest moment 20 de societati de asigurare si-au prezent intentia de a desfasura activitatea in Romania. Dintre acestea 3 sunt din Germania, 4 din Irlanda si restul din Marea Britanie.

Institutia precizeaza in comunicat ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Desi reclamatiile pot fi depuse si la CSA, aceasta nu are atributia legala de a solutiona reclamatiile facute de asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu aceste societati.

Societatile care au notificat, pana in prezent, CSA, cu privire la intentia lor de a desfasura activitati in Romania, sunt: Allianz Versicherungs - Aktiengesellschaft (Germania), Axa Versicherungs Aktiengesellschaft (Germania), VHV Allgemeine Versicherung AG (Germania), Electric Insurance Ireland Limited (Irlanda)...

Integral in Banii Nostri