Consilierii judeteni brasoveni au votat, marti, in sedinta extraordinara, infiintarea unei comisii care se analizeze capacitatea achizitionarii castelului Bran. Comisia are ca scop analizarea posibilitatii CJ Brasov de a achizitiona castelul, alegerea firmei de audit ce urmeaza sa evalueze investitia si demararea negocierilor cu actualii proprietari.

Cei 35 de membri ai Consiliului au aprobat aproape in unanimitate propunerea venita din partea conilierilor PD, de a infiinta aceasta comisie.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat ca intentioneaza sa organizeze un audit pentru a fi stabilita valoarea exacta a castelului Bran.

Cancescu a anuntat ca a contactat deja patru dintre cele mai mari firme de audit din lume, BDO Conti Audit SRL., Deloitte & Touche, Price Waterhouse Cooper si KPMG, pentru evaluarea Castelului Bran.

Casa de Habsburg a cerut CJ Brasov 60 de milioane de euro pentru vanzarea castelului Bran. Ministrul Culturii considera suma exagerata, in vreme ce presedintele Consiliului crede ca brandul justifica pretul.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, saptamana trecuta, ca vrea sa cumpere Castelul Bran de la Dominic de Habsburg prin accesarea unui imprumut de tip leasing pe o perioada de zece ani la o banca austriaca.

Pentru cumpararea Castelului, Consiliul Judetean va plati in primii doi ani o suma de 2,7 milioane euro, restul pana la 60 de milioane de euro urmand sa fie platiti dintr-un imprumut.

Banca ii va plati lui Dominic de Habsburg suma respectiva, urmand ca CJ Brasov, in decursul a zece ani, inapoieze banii bancii din exploatarea turistica a castelului.