Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a publicat marti anunturile de vanzare de actiuni pentru doua institute de cercetare: Institutul de Tehnica de Calcul Bucuresti (ITC) si Master Bucuresti, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Cele doua societati comerciale vor fi vandute prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.

„Master si ITC aduc profituri frumoase de cativa ani din activitatea de cercetare - dezvoltare. Sunt convins ca pentru aceste institute va fi o competitie reala intre cei ce vor sa faca, intr-adevar, cercetare, pentru ca si cercetarea poate deveni o afacere daca o faci inteligent”, a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa indeplineasca mai multe criterii de precalificare, printre care experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii, bonitatea financiara si capacitatea de a prelua o noua afacere.

Institutul de Tehnica de Calcul Bucuresti realizeaza cercetare - dezvoltare in stiinte fizice si naturale. AVAS a pus in vanzare pachetul de actiuni reprezentand 69,92% din capitalul social. Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Muntenia cu 29,85% si o persoana fizica cu 0,22%.

Master Bucuresti are ca obiect de activitate cercetarea - dezvoltarea in stiinte fizice si naturale. Cele 344.873 de actiuni scoase la vanzare reprezinta 66,68% din capitalul social al institutului. Societatea mai are ca actionari banci si societati de investitii financiare cu 33,27% si persoane fizice cu 0,03%.