Actorul si producatorul Mel Gibson a raspuns criticilor celui mai recent film al sau, "Apocalypto", care il acuzau ca ii prezinta gresit pe indienii Maya ca pe niste salbatici.

El considera ca cei care ii critica filmul sunt prost informati si ii sfatuieste sa-si faca temele.

"Cei care critica filmul ar trebui sa-si faca temele. Eu mi le-am facut", a spus Gibson la proiectia filmului in Mexico City, scrie Reuters pe pagina online.

Indigenii activisti din Guatemala, odata parte importanta a fostului Imperiu Maya, aflat in sudul Mexicului si America centrala, spun ca "Apocalypto" este rasist.

Filmul nu a fost inca lansat in Mexic si Guatemala, dar „Apocalypto” este deja pe piata neagra, pe DVD.

In schimb, in salile de cinema a fost prezentat trailer-ul filmului, care prezinta imagini destul de violente.

Numerosi dintre cei care critica filmul sunt de parere ca scenele cu indieni cu fete fioroase si cu bijuterii din os infipte in piele si scenele in care sunt prezentate sacrificii umane promoveaza stereotipuri despre cultura lor.

”Apocalypto” este primul film al lui Mel Gibson.ca regizor, dupa controversatul "Patimile lui Hristos", de acum doi ani.

Filmul a fost lider in box office-ul din America de Nord, in decembrie, cu incasari de 14,2 milioane de dolari in primul week-end de la aparitia pe marile ecrane.

Lansarea filmului a fost pusa in umbra de arestarea, in luna iulie 2006, a marelui actor pentru conducere in stare de ebrietate si de comentariile antisemite proferate de acesta la adresa unor politisti.