Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti, ca Parchetul General nu se poate autosesiza in cazul biletului care ar fi fost transmis presedintelui Basescu de catre premierul Tariceanu. Ea a explicat ca deocamdata nu se stie daca respectivul bilet exista si doar in situatia in care va fi facuta o sesizare privind continutul scrisorii s-ar putea face cercetari.

“Deocamdata nu stim despre ce este vorba. Daca sunt acuzatii de coruptie, este de competenta DNA. Daca sunt acuzatii de alta natura, este de competenta parchetelor clasice. Deocamdata, nu stim daca exista biletelul sau ce anume contine. In momentul in care vom fi sesizati cu o plangere privind continutul acestui bilet, probabil ca vom face cercetari”, completat procurorul general.

La sfarsitul saptamanii trecute fostul consilier presidential, Elena Udrea, a dezvaluit, intr-o emisiune televizata, ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-ar fi cerut presedintelui Basescu, prin intermediul unui biletel, sa intervina la Parchetul General in favoarea omului de afaceri liberal Dinu Patriciu.

Presedintele Basescu a confirmat, a doua zi existenta biletului de la Tariceanu. Premierul a negat categoric informatiile vehiculate de Udrea.