Incendiu de proportii in Delta Dunarii. Peste 1.500 de hectare din Rezervatie au ars in ultimele doua zile, dupa cum informeaza Garda Nationala de Mediu, focul fiind stins complet abia miercuri. Deocamdata nu se stie cine sunt autorii incendiului sau care a fost cauza ce a dus la izbucnirea focului.

Incendiile ai caror autori sunt necunoscuti totalizeaza circa 1620 de hectare. Ele s-au petrecut in urmatoarele zone din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii: Districtul Maliuc, Districtul Caraorman, Districtul Crisan, Districtul Sulina, Districtul Sfantu Gheorghe.

Focul s-a stins de la sine, cu exceptia celui de pe grindul Litcov-Caraorman, care a fost stins prin interventia agentilor ecologi, paznicilor padurari si populatiei localitatii Caraorman. Nu au fost produse alte pagube decat cele mentionate.

*** Luni dupa amiaza, pe raza izlazului comunal al localitatii Cardon, a ars o suprafata de aproximativ un hectar. In uma acestui incendiu a fost afectata numai vegetatia ierboasa

*** Marti, incendiul a ajuns pe grindurile de pe langa canalul Madgearu si Dunarea Veche, extinzandu-se catre zona de Nord a orasului Sulina. A ars stuful de pe o suprafata de circa 250-300 hectare.

*** Miercuri, incendiul a ajuns in zona grindului Marcu, afectand vegetatia pe aproximativ 13 hectare.