Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, miercuri, la Belgrad, ca este important pentru perspectiva europeana a Serbiei, sa ramana la putere fortele democratice si dupa alegeri. Seful statului a facut aceste declaratii dupa convorbirea pe care a avut-o cu omologul sau sarb, Boris Tadic.

Traian Basescu a precizat ca Serbia va deveni membra a Uniunii Europene "atunci cand va dori", respectiv cand cetatenii si politicienii vor studia cu atentie standardele europene si vor analiza modul in care ar putea realiza indeplinirea lor. El si a adaugat ca trebuie "sa fie dorinta sarbilor" sa indeplineasca aceste standarde, transmite Radio Romania Actualitati.

Referindu-se la procesul de solutionare a problemei Kosovo, presedintele Basescu a subliniat ca este important ca dupa alegeri Serbia sa aiba un guvern puternic si credibil, care "sa fie acceptat de statele membre ale Grupului de Contact" si de comunitatea internationala.

Presedintele Tadic, la randul sau, a felicitat Romania pentru intrarea in UE si a spus ca aceasta tara ofera cel mai bun exemplu despre "ce castiga tara si cetatenii din aceasta aderare"