Ii cheama Giovanni Dos Santos si Bojan Krkic. Au 17, respective 16 ani. Ambii joaca la echipa secunda a Barcelonei. Iar Gazzetta dello Sport - unul dintre cele mai sobre ziare de sport din lume - ii considera “clonele” lui Ronaldinho si Messi.

Iata povestile celor doi jucatori pe care Rijkaard ii considera viitorul echipei de “extraterestri”.

Giovanni - perla mexicana

Primul dintre ei - si cel mai cunoscut pentru moment - este mexicanul Giovanni Dos Santos (numele “de scena” - Giovanni). Tata brazilian, mama mexicanca, nationalitate mexicana. E campion mondial under 17 si se pregateste de debutul in selectionata mare a Mexicului, dupa cum a declarat selectionerul Hugo Sanchez, un mare fan al pustiului de la FC Barcelona.

El este considerat urmasul lui Ronaldinho, brazilianul fiind deja incantat de abilitatile lui Giovanni. De altfel, in decembrie, cind "Dintosul"a inceput demersurile pentru dobindirea cetateniei spaniole, ziaristii catalani au scris ca acest lucru este facut si pentru a libera un loc de extra-comunitar pentru Giovanni.

“Are un stang de exceptie, capacitatea de a dribla trei adversari pe trei metri patrati si aplecare catre un joc spectaculos”, scrie Gazzetta dello Sport.

Giovanni Dos Santos

Krkic - un sarb cu sange latin

Al doilea copil-minune este Bojan Krkic. 16 ani, tatal sarb, mama spaniola, nationalitate spaniola. Ziaristii de la Gazzetta dello Sport il compara cu Lionel Messi: aceeasi rapiditate, aceeasi tehnica in regim de viteza. E dreptaci, dar trage excelent si cu stangul.

Chelsea a vrut deja sa-l cumpere, dar s-a opus tatal sau, un fost jucator al Stelei Rosii, emigrat in Spania si, momentan, scouter chiar pentru FC Barcelona. Bojan e la Barcelona de la 9 ani, si in sapte ani a marcat peste 500 de goluri in toate competitiile in care a jucat.

Bojan Krkic