Intr-o declaratie de presa sustinuta miercuri seara, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a confirmat tentativa de influentare a justitiei, pe care Tariceanu a incercat-o prin intermediul unui biletel.

Basescu a explicat ca premierul Tariceanu i-a propus un parteneriat cu "oligarhiile noastre". Basescu a precizat ca facut public acest lucru abia acum pentru ca altfel Guvernul ar fi fost decredibilizat, iar obiectivul integrarii ar fi putut fi ratat:" Atunci mi-am pierdut increderea in premier", a adaugat Basescu.

"Domnul prim-ministru imi propunea un parteneriat, dar, din pacate, cu oligarhiile noastre, la cateva luni dupa ce si eu impreuna cu el am vorbit in campania electorala despre oligarhia PSD", a spus Basescu. Cu alte cuvinte, a continuat presedintele, biletelul ar fi avut ca mesaj "a venit timpul nostru".

"Documentul nu este extrem de interesant, el, pur si simplu, pune o intrebare, dupa ce ma anunta ca-mi trimite un raport facut de Petromidia - daca as putea vorbi cu procurorii despre caz", a spus Basescu.

"Acest tip de parteneriat era inacceptabil pentru mine", a declarat Basescu, aratand ca acest lucru ar fi insemnat ca ar fi facut acelasi lucru ca Guvernul precedent si ca "in Romania nu s-a schimbat nimic dupa alegeri".

"Premierul a fost consecvent si in niciun caz nu a fost naiv", a afirmat Basescu, precizand ca ulterior Tariceanu l-a sunat pe procurorul general al Romaniei, a incercat sa influenteze parlamentarii prin discursul din 8 noiembrie din Parlament in legatura cu Petromidia si ca a incercat acelasi lucru si cu ministrului Justitiei Monica Macovei, prin intalnirea de la Guvern cu un om de afaceri in acelasi caz.

Basescu a aratat pentru scurt timp si biletul de la premier.

Iata continutul biletului, asa cum este scris intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale:

"Draga Traiane,

1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc.

2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?"

Stire in curs de actualizare