Romania isi pastreaza procentajul de 100% la victorii si dupa a cincea partida a grupei de calificare, cea cu Letonia. Baietii au invins la Riga cu 30-26 si duminica disputa returul in sala de la Constanta. Romania si Letonia la barajul de accedere la Europene dar lupta pentru prima pozitie a grupei care aduce un adversar mai slab cotat in faza eliminatorie.

Dupa o prima repriza echilibrata, incheiata cu un scor egal, 11-11, a doua parte a basculat avantajul dintr-o parte in cealalta. Cu noua minute inainte de final Letonia avea un avans de trei goluri (24-21) pentru ca, in sase minute, Romania sa marcheze sase goluri consecutive fara a primi vreunul.

Cei mai buni marcatori pentru Romania au fost Iacob, 9 goluri si Sania, 6 goluri in timp ce pentru letoni golgheter a fost Kuzmis cu 7 reusite.

Portarul Romaniei, Stefan Laufceac a fost considerat cel mai bun jucator de pe teren, el avand 23 de salvari.

Tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor de baraj va avea loc pe 26 ianuarie. Castigatoarea grupei va fi plasata in a doua urna valorica, iar echipa de pe locul doi va merge in a treia urna. Partidele din play-off sunt programate la jumatatea lunii iunie.

Clasamentul grupei 3

1. Romania 10 puncte

2. Letonia 8 puncte

3. Bulgaria 0 puncte

4. Georgia 0 puncte

Programul urmator:

Georgia - Bulgaria: 19 ianuarie

Romania - Letonia: 21 ianuarie

Bulgaria - Georgia: 21 ianuarie