Presedintele Traian Basescu ii cere premierului Calin Popescu Tariceanu sa prezinte public dovezi despre olograhiile de la Cotroceni.

Potrivit unui unui comunicat emis de Administratia Prezidentiala, seful statului ii cere premierului sa transmita Parchetului General probele pe care le detine referitoare la actele de coruptie de la Cotroceni, despre care amintea miercuri, imediat dupa ce presedintele a dezvaluit continutul biletului de interventie.

"Avand in vedere acuzatiile aduse de catre premierul Calin Popescu Tariceanu la adresa presedintelui Traian Basescu, referitoare la „subordonarea Guvernului intereselor sale si ale oligarhiei de care s-a inconjurat la Cotroceni”, presedintele Romaniei ii cere primului ministru sa prezinte public dovezi in sprijinul celor afirmate", se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, Traian Basescu ii cere lui Tariceanu sa ii prezinte "de urgenta" cererile de revocare a acelor ministri care ar fi actionat pentru sprijinirea acestor presupuse grupuri de interese de la Palatul Cotroceni.

In cazul in care premierul nu prezinta aceste dovezi, Basescu considera ca "afirmatiile facute sunt fara acoperire si de natura sa distraga atentia opiniei publice de la propriile sale fapte.".