Ministerul Comertului din Franta se asteapta la un record in privinta vanzarilor, odata cu afisarea preturilor de lichidare de stoc, informeaza Reuters. Marile magazine din centrul Parisului au anuntat ca intr-o singura zi si-au dublat cifra de vanzari.

Datele culese de Ministerul pentru Comert din Franta, imediat dupa deschiderea sezonului ieftinirilor (10 ianuarie), arata ca vanzarea de echipamente electrice si electronice afiseaza cele mai mari cresteri.

Site-urile de vanzari afiseaza si ele vanzari-record inca din primele zile de reduceri, in crestere cu 150% fata de cele din aceeasi perioada a anului trecut. Marile magazine din centrul orasului au inregistrat “rezultate excelente” de-a lungul primei saptamani, a anuntat Ministerul, care a semnalat astfel de cresteri de de 5% pana 15%, de la caz la caz.

“Anumite mari magazine din centrul orasului au anuntat ca miercuri, 10 ianuarie, si-au dublat vanzarile intr-o singura zi de activitate”, a anuntat Ministerul intr-un comunicat. “Acest prim bilant, deja foarte promitator, ne permite sa ne asteptam la un record de vanzari pentru soldurile din 2007”, se mai arata in documentul citat de Reuters.