Windows-Linux este deja o lupta traditionala. Micutul Linux ce incearca sa-l rastoarne pe gigantul din Redmond starneste si acum pasiuni extreme. Iata ca producatorii de Linux au inceput sa ia din ce in ce mai mult in consideratie ceea ce vor clientii si sa mai reduca din problemele de care se loveau acestia.

Astfel, aprecierile din partea analistilor au inceput sa curga si in favoarea lor. Spre exemplu, SUSE Linux Enterprise Desktop 10 de la Novell a castigat premiul “Technology of the Year 2007 ” de la InfoWorld si a fost numit “Best Linux Desktop”.

Potrivit InfoWorld, “Distributia noului Linux combina compatibilitatea si interfata profesionale cu caracteristici unice de folosire. Prin performantele sale, SUSE Linux Enterprise Desktop 10 ofera utilizatorilor business noi motive pentru a considera Linux cea mai buna varianta pentru desktopurile enterprise”.

Premiul InfoWorld este cea mai recenta apreciere importanta pentru SUSE Linux Enterprise Desktop 10. Solutia a fost numita “Best of Show” si “Best Desktop Solution” la evenimentul LinuxWorld, ce a avut loc in luna august, la San Francisco.

Nat Friedman, vice president Collaboration si Desktop Engineering Novell, a primit, in octombrie, primul premiu “Technologist of the Year” de la revista VARBusiness pentru rolul pe care l-a avut in dezvoltarea desktopului Linux.

Premiile anuale InfoWorld ofera recunoastere sectoarelor de tehnologie de top care au cea mai mare importanta pentru intreprinderile IT si identifica cele mai bune si mai novatoare produse enterprise care au schimbat fundamental peisajul industriei IT. Castigatorii sunt desemnati de analistii centrului de testare al InfoWorld pe baza inovatiei si a eficacitatii.

Carlos Montero-Luque, vicepresedinte Novell si product management pentru Open Platform Solutions, a declarat: “Aprecierile continue pentru SUSE Linux Enterprise Desktop de la analisti, clienti si alti observatori din industrie reprezinta o confirmare pentru angajamentul Novell de a-si asculta clientii si de a le rezolva problemele.

Inseamna, de asemenea, ca am creat, cu succes, desktopul Linux care imbina foarte bine substanta si stilul cu beneficiile in ceea ce priveste costul si fiabilitatea de care au nevoie intreprinderile si cu inovatia pe care o cer utilizatorii”.

SUSE Linux Enterprise Desktop 10 a fost lansat in iulie 2006 si a fost descarcat de aproape 500.000 de ori. Este o solutie desktop completa, care reduce dramatic costurile, imbunatateste securitatea utilizatorilor finali si creste productivitatea angajatilor.

SUSE Linux Enterprise Desktop este disponibila cu inlocuirea completa a desktopului, puncte de solutii service, instalarea de thin-client si statii de lucru pentru ingineri.