Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi, ca institutia pe care o conduce analizeaza biletelul trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, pentru a vedea daca sunt date suficiente pentru ca procurorii sa se autosesizeze in acest caz, relateaza NewsIn.

"Conform Codului de Procedura Penala, procurorii se pot autosesiza atunci cand exista indiciile savarsirii unei infractiuni. Noi vom analiza informatiile aparute in presa si aspectele sesizate de dumneavoastra si vom vedea daca se pune problema unei sesizarii, dar mai intai vom verifica daca nu a fost depusa o plangere".

La sfarsitul saptamanii trecute cand fostul consilier presidential, Elena Udrea, a declarat pentru prima oara de existenta unui bilet, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a spus ca Parchetul General nu se poate autosesiza.

Ea a explicat ca nu se stie daca respectivul bilet exista si doar in situatia in care va fi facuta o sesizare privind continutul scrisorii s-ar putea face cercetari.