Apple a realizat in primul semestru al anului fiscal care a inceput la 1 septembrie, un profit de un miliard de dolari, in crestere cu 78%, cu mult peste asteptarile de pe Wall Street, transmite Reuters. Aceasta majoarea a profitului s-a datorat sarbatorilor de iarna, perioada in care compania a vandut peste 21 de milioane de playere iPod.

Potrivit datelor oferite de Apple, profitul a crescut de la 565 de milioane de dolari la un milliard de dolari, in timp ce veniturile totale s-au majorat de la 5,75 miliarde de dolari cat erau in urma cu un an, la 7,12 miliarde de dolari.

In primul trimestru al anului fiscal, compania a vandut 21 de milioane de iPod-uri si 1,61 milioane de calculatoare Macintosh, cu 50%, respectiv 28% mai mult decat in perioada similara a anului anterior.

Pentru cel de-al doilea trimestru al anului, compania estimeaza castiguri de 54-56 de centi pe actiune si venituri intre 4,8 si 4,9 miliarde de dolari, in timp ce analistii estimeaza venituri de 5,2 miliarde dolari si castiguri de 60 de centi pe actiune.

In data de 9 ianuarie, in cadrul conferintei anuale Macworld, Apple a lansat telefonul multimedia iPhone si AppleTV, un dispozitiv care se conecteaza la televizor, functioneaza ca un hub multimedia si poate reda filme, fotografii, muzica, podcast-uri si emisiuni TV direct de pe hard-disk-ul incorporate.

De asemenea, Steve Jobs a mai anuntat ca filmele produse de studiourile Paramount vor putea fi achizitionate prin magazinul online iTunes.