PNL il considera pe presedintele Basescu un sabotor al Aliantei

PNL reunit intr-o sedinta de urgenta care a durat mai multe ore si-a declarat sustinerea totala fata de guvern si fata de premier.

Liberalii si-au exprimat speranta ca PD va da dovada de maturitate pentru ca Alianta sa nu se transforme in teatru de operatiuni.

Ei cred ca singurul vinovat pentru scandalul declansat in jurul biletelului este Traian Basescu care a urmarit astfel sa-si subordoneze institutiile statului si, mai ales Guvernul.

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca liberalii "il someaza pe presedintele Basescu sa revina in cadru constitutional, sa fie un mediator al clasei politice si nu un sabotor, sa se procupe mai mult de imaginea Romaniei si mai putin de propria imagine"

PD-ul il critica dur pe Tariceanu dar nu va iesi de la guvernare

Partidul Democrat condamna practica de influentare a Justitiei de catre premierul Tariceanu si sustine in totalitate gestul presedintelui Traian Basescu, a declarat Emil Boc, joi seara.

Presedintele PD spune ca biletelul trimis de Tariceanu se inscrie pe linia actelor de sprijin nemijlocit si imoral fata de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Gestul premierului de a-i scrie presedintelui de a face o interventie in Justitie decredibileaza mesajul cu care Alianata a castigat alegerile.

"Nu stim si nu credem ca este vorba despre trafic de influenta, dar este in mod cert o incalcare a pricipiului separatiei puterilor in stat. Nu este admisibil ca autoritatea administrativa sa intervina in problemele Justitiei.

Problema iesirii de la guvernare nu trebuie sa frante Partidul Democrat ci pe premierul Tariceanu care a scris acel bilet", a mai declarat presedintele PD.

textul se actualizeaza