Nu doar Guvernul Tariceanu incearca sa descurajeze circulatia masinilor cu emisii poluante mari, ci si autoritatile londoneze. Poate ca interesele - unele fiind mai ortodoxe dacat celelalte - si modul de a rezolva aceasta problema difera, dar rezultatul poate fi unul benefic pentru atmosfera si pentru pietoni.

Un grup de consilieri din Primaria Capitalei Regatului Unit au promovat un proiect de lege care propune cresterea de cateva ori a taxelor de parcare pentru masinile cu capacitati cilindrice mari, SUV-uri si limuzine.

Nu este insa vorba de parcarea din centrul orasului, ci de locul de stationare din fata casei. La polul opus se vor pozitiona posesorii londonezi de masini electrice sau hibride pentru care nu se vor percepe nici un fel de taxe de parcare. Tarifele se vor tripla, ajungand la 500 de euro, pentru fiecare vehicul de dimensiuni mari.

Legea a fost deja adoptata si va intra in functiune in cateva saptamani. Singurii opozanti ai proiectului au fost producatorii auto, insa au facut-o fara a aduce argumente viabile. Acelasi grup de consilieri promoveaza inca din 2003 un proiect de lege care urmareste descurajarea soferilor care vor sa-si conduca masinile prin Londra, in timpul week-endului.