Calatorii in strainatate, discutii cu prosperi oameni de afaceri, accesul in cele mai luxoase locatii, sunt considerate apanajul persoanelor cu foarte multi bani. Desi banale la prima vedere, meseriile de maseur, reflexoterapeut, stilist, bucatar sau ospatar pot reprezenta chiar biletul de intrare intr-o lume cu totul diferita de cea a oamenilor de rand.

Anunturile privind cursuri de specializare in aceste meserii se afla in mai toate paginile ziarelor, insa de cele mai multe ori sunt ignorate de persoanele in cautare de locuri de munca banoase. Foarte putin stiu insa ca meseriile cu denumiri mai putin pompoase ajung sa ofere satisfactii care le intrec cu mult pe cele obtinute muncind in domenii cu renume.

Trei luni de mers la sala de practica, si nu mai mult de 15 milioane reprezinta cam singurele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un aspirant pentru calificarea in una dintre aceste profesii.

La domiciliul clientului, cel mai profitabil

Avantajele dobandite prin practicarea respectivelor meserii depasesc insa cu mult investitia initiala. "La salonul la care sunt angajat, castig aproximativ 1000 RON, in functie de perioada.

Castigurile serioase le obtin insa din activitatea desfasurata la domiciliul clientului, unde pentru o sedinta de doua ore de masaj sau reflexoterapie pot obtine intre 30 si 50 de RON", ne-a spus Florin, tehnician maseur.

Si cum vestea unor mani pricepute care fac minuni pe corpuri mai dolofane circula repede in randul doamnelor cu bani, reteaua unui terapeut ajunge sa numere peste 10 persoane, unele dintre ele solicitand serviciile de cel putin doua ori pe saptamana.