Presedintele PD, Emil Boc, acuza demiterea lui Sebastian Bodu, pe care o considera nejustificata. Liderul democratilor ii cere lui Tariceanu sa nu arunce guvernare intr-o criza politica, si sa analizeze activitatea secretarilor de stat dupa performanta, nu dupa criterii politice. Aceasta este reactia oficiala a PD la demiterea lui Bodu de catre Tariceanu.

Emil Boc avertizeaza, printr-un comunicat de presa remis redactiei HotNews.ro, ca decizia de inlocuire din functie a sefului ANAF incalca protocolul Aliantei DA. Confom acestuia, o asemenea masura poate fi aplicata numai dupa decizia CNC.

"Acest gest nu denota altceva decat ca premierul si PNL considera protocolul Aliantei D.A. un simplu petic de hartie", sustine Boc.

Democratii considera ca decizia de vineri "argumenteaza duplicitatea premierului si a PNL, care declarativ doresc colaborarea cu PD si continuarea proiectului Aliantei D.A., in fapt distrugand chiar fundamentul acestei constructii."

PD va analiza demiterea lui Sebastian Bodu in sedinta Biroului Permanent National de luni, 22 ianuarie.

Surse din interiorul partidului au declarat pentru Hotnews.ro ca "gestul premierului Tariceanu a readus in discutie varianta iesirii de la guvernare".

"Avand in vedere ca liberalii continua razboiul si avem informatii ca vor mai urma si alte demiteri la nivelul Guvernului din randul democratilor, se discuta si varianta iesirii din Guvern", a relatat sursa Hotnews.ro.