Din dorinta de a-si scoate in evidenta meritele profesionale in fata procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Costache Rosca, a deconspirat de fata cu presa un caz care fusese anchetat la secret.

Dosarul la care a facut referire procurorul galatean are ca subiect santajul la care a fost supus Liviu Gradinaru, consilier al ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Scrisorile cu fantezii sexuale ale consilierului ministrului Blaga, trimise pe e-mail de Liviu Gradinaru unei tinere de la Organizatia PD Galati, pe care acesta voia sa o impresioneze, au fost interceptate de un oarecare Vasile Herlea. Acesta i-a cerut, in prima faza, lui Liviu Gradinaru suma de 20 milioane lei vechi pentru a nu face public continutul mesajelor.

Consilierul lui Blaga a virat suma in contul de card al santajistului, dar i-a pus si Politia pe urme. In cel mai mare secret, politistii au organizat un flagrant si l-au prins pe Herlea in timp ce scotea banii virati de Liviu Gradinaru. Dupa cum afirma surse din Parchetele galatene, dosarul a fost lucrat in cea mai mare discretie, cererea in acest sens venind chiar de la ministrul Blaga.

Integral in Gandul