Pe Sebastian Bodu, seful Fiscului, nu l-a aruncat din functie premierul Calin Popescu-Tariceanu, desi, formal, el i-a semnat demiterea. Sebastian Bodu este victima ipocriziei PD, care a condamnat biletelul antidemocratic al premierului, dar a ales sa-l legitimeze pe autor (si implicit fapta acestuia) prin ramanerea la guvernare.

PD i-a dat atata forta sefului guvernului cat sa-i expulzeze omul din executiv pentru delict de opinie. Demiterea lui Bodu este o provocare dupa exercitiul de umilinta de joi: la cate compromisuri este dispus PD pentru a-si pastra punguta cu doi bani din buzunarele ministeriale? Va accepta sa-i fie eliminati din guvern reprezentantii din cauza unor declaratii conforme pana la urma cu pozitia PD?

Treimea democrata Boc, Videanu, Blaga stie la fel de bine ca Sebastian Bodu ca PNL nu a sustinut decat de ochii lumii si ai Uniunii Europene Agentia Nationala de Integritate si impartaseste punctul acestuia de vedere cu privire la taxa de inmatriculare. Va inghiti PD in sec, se va cauta prin partid de un alt sef al Fiscului?

Nu de alta, dar stabilitatea, patria, Uniunea Europeana, noua ordine mondiala, sistemul planetar cer sacrificii, sange democrat jertfit pe altarul guvernarii si al Aliantei.

Decizia de a ramane la guvernare impreuna cu Tariceanu dupa mesajul liberal care sugera izolarea lui Traian Basescu si ameninta ministrii PD cu controale si dosare a fost o greseala politica greu reparabila.

Facuta nu pentru a demonstra independenta fata de Cotroceni, ci din frica: PD se teme de pierderea puterii, a privilegiilor si a protectiei. Nu poti sa reprimi concluzia ca ministri democrati au si ei ceva pe constiinta din moment ce spaima de opozitie a subordonat si relatia cu Traian Basescu, si opinia generala a democratilor din teritoriu.

Retragerea de la guvernare ar fi atras atentia opiniei publice asupra gravitatii misivei cu antetul prim-ministrului. Ei au preferat sa ingroape biletelul lui Tariceanu, sa valideze teoria razboiului dintre palate si sa-l slabeasca pe stat, mai mult ca orice acuzatie liberala.

Daca declaratia de dragoste catre Basescu este o sustinere simbolica, mana intinsa premierului prin salvarea guvernarii si a Aliantei are valoare practica si cantareste mai greu in economia politicii. Liberalii au adulmecat miros de feromoni in Modrogan si au mai aplicat o lovitura PD deja trantit la pamant, demiterea lui Sebastian Bodu.

Daca o incaseaza si pe-aceasta cu tanguieli ridicole, atunci portretul PD va fi retusat pana la asemanarea totala cu acela al PNL si al PSD. PD arata acum ca un partid pentru care principiile sunt doar vehicule de imbogatire si de influenta. Daca asta a incercat sa demonstreze PNL, atunci a reusit.

Probabil nu putini dintre alegatorii si militantii PD sunt contrariati de hotararea neasteptata pentru ei de a coabita in orice conditii cu liberalii. Uluire ce-ar putea sa nu le treaca pana la alegerile europene, sa tina pana la parlamentare si sa le spulbere democratilor iluzia victoriei la scrutinele din 2007 si 2008.