Debutant la Masters, tanarul chinez Ding Junhui a ajuns in semifinalele competitiei dupa eliminarea lui Stephen Lee cu scorul de 6-2. Aflat pe locul 27 in lume, Ding a fost nevoit sa treaca si un tur de calificari la editia actuala, dar a ajuns intre primii patru si il va intalni pentru un loc in finala pe liderul mondial, Stephen Hendry.

Chinezul a avut un inceput nesigur, fiind condus cu 2-1 dar apoi i-a intrat tot. In jocul al patrulea a fost chiar aproape de break-ul maxim, de 147 de puncte, dar s-a impotmolit la a 14-a bila rosie, dupa ce reusise 105 puncte. Daca reusea, devenea primul jucator din istorie cu doua break-uri maxime la acelasi turneu.

Netulburat, Ding l-a tintuit pe Lee in fotoliu si a castigat tot in continuare, cu break-uri de 98 si respectiv 80 in ultimele doua jocuri.

Scotianul Stephen Hendry l-a invins in sferturi pe englezul Shaun Murphy cu 6-3 si se indreapta spre al saptelea triumf la Wembley Arena si un premiu de 130.000 de lire sterline.

Despre confruntarea cu Ding Junhui, Hendry a declarat: "Ding are o precizie fenomenala, imi aduce un pic aminte de mine in felul in care se descurca cu bilele. Abia astept sa joc cu el. Este primul jucator de la Ronnie si John Higgins incoace care ajunge la o asemenea varsta [19 ani, n.r.] sa lupte pentru titlul mondial. Iar baiatul asta cred ca poate sa castige."

Sfertul de finala dintre Hendry si Murphy n-a avut istoric. Hendry a castigat toate jocurile din prima repriza, conducand la pauza cu 4-0. Murphy si-a adjudecat primele doua jocuri din partea secunda, dar Hendry a invatat din partida contra lui Stevens (in care fusese egalat dupa ce a condus cu 5-0) a castigat jocul 7 si a incheiat partida in al 9-lea.

Celalalt joc din semifinale ii opune pe Ronnie O'Sullivan si pe Stephen Maguire.