Chinezul de nici 20 de ani Ding Junhui l-a invins in semifinalele Mastersului Marii Britanii pe principalul favorit, Stephen Hendry cu 6-2 si va juca finala impotriva lui Ronnie O'Sullivan care l-a invins in cealalta semifinala pe Stephen Maguire cu 6-4.

Ding a castigat primele doua jocuri, dar Hendry si l-a adjudecat pe al treilea si a fost foarte aproape sa restabileasca egalitatea. Insa a lovit prea tare bila verde, aceasta a sarit de pe masa, iar Ding a mai avut de indeplinit o simpla formalitate pentru a intra la pauza cu un avantaj de doua jocuri.

Hendry a revenit in forta in partea a doua, a castigat jocul cinci cu un break de 129 de puncte si a reusit unul de 51 de puncte in al saselea joc. Dar o noua greseala i-a permis lui Ding sa vina la masa si din acel moment n-a mai existat decat un singur jucator la Wembley Arena.

Chinezul a incheiat jocul al saselea cu un break de 64, si apoi si meciul cu doua breakuri mari, unul de 128 de puncte si al doilea de 61.

"Am facut trei sau patru greseli prostesti la inceputul partidei, dar el a jucat fantastic. Daca va continua asa, va sta intre cei mai buni patru jucatori ai lumii pentru urmatorii 10 sau 15 ani."

Stephen Hendry

Este prima victorie a lui Ding in fata lui Hendry in Marea Britanie, dar chinezul il invinsese pe scotian cu 9-5 in finala din 2005 a Openului Chinei de la Beijing.

"Este un adversar foarte bun asa ca e o performanta excelenta sa-l inving. Dar inca mai pot sa-mi imbunatatesc jocul. Nu-mi pasa cu cine joc in finala, vreau doar sa joc si sa o fac cat mai bine."

Ding Junhui