Tanara eliminata de la emisiunea britanica "Big Brother" a recunoscut, plangand, ca s-a comportat ca o "bruta rasista" fata de o actrita indiana si ca a gresit fata de Marea Britanie, informeaza duminica AFP.

Jade Goody, 25 ani, fosta participanta la versiunea pentru marele public a emisiunii, a declarat saptamanalului "News of the World" ca atitudinea sa fata de starul indian Shilpa Shetty, in timpul emisiunii, a fost cea mai mare greseala a vietii sale.

Tanara, care a poreclit-o pe colocatara din casa Big Brother 'Shilpa Popodum', dupa numele unui fel de clatita indiana, a fost eliminata din spectacol cu voturile a 82% dintre telespectatori.

Ea s-a declarat "socata si dezgustata" de propriul comportament."Ma detest!", a adaugat tanara, constienta ca acest episod i-ar putea afecta serios cariera.

Scandal rasial la Big Brother

Editia din acest sezon a show-ului "Big Brother" din Marea Britanie a fost dedicata vedetelor, printre concurenti fiind si actrita indiana Shilpa Shetty (31 de ani), care a intrat in conflict cu starurile britanice. Acestea au jignit-o si au umilit-o.

Controversata emisiune difuzata de Channel 4 si urmarita de 4,5 milioane de telespectatori, a aprins relatiile dintre Marea Britanie si India. Chiar si premierul Tony Blair s-a trezit interpelat in Parlament cu privire la discriminarea de care ar avea parte concurenta indiana la "Big Brother".

In plus, au reactionat si numeroase personalitati din lumea politica si religioasa, iar in India au avut loc chiar manifestari violente in strada. Indienii au cerut reactii oficiale din partea Londrei.

Autoritatea independenta care reglementeaza media britanice (CNA-ul romanesc), primind aproximativ 40 000 de plangeri de la telespectatori.

Shilpa Shetty este una dintre cele mai renumite actrite indiene. Ea a fost remarcata pentru prima data in 1993 cand a jucat un rol secundar in filmul "Baazigar" ("Jucatorul").