Tolontan publica la el pe blog un clasament al profitului si pierderilor din presa centrala, generalista, de business si sportiva. Sursa e probabil marketingul publicatiilor Voiculescu, iar eu redau aici integral clasamentul, fiindca pare credibil:

"Libertatea +5,7 mil euro

Ziarul Financiar +2,7 mil euro

Evenimentul Zilei +0,9 mil euro

Gazeta Sporturilor +0,7 mil euro

Business Mag. (sapt) +0,6 mil euro

Saptamina Fin. (sapt) +0,5 mil euro

Jurnalul National +0,4 mil euro

Cotidianul -1,1 mil euro

Compact (gratuit) -1,2 mil euro

Gandul -1,2 mil euro

ProSport -1,4 mil euro"

Sunt cateva lucruri demne de remarcat aici, dincolo de gradul de aproximatie al cifrelor, la care se refera Catalin.

- Zf este intr-adevar profitabil, la un tiraj de 17.000. Vedem ca din punct de vedere economic, piata cotidienelor s-a limpezit la capete. Aspiratoarele de bani sunt mass-ul si superquality-ul.

- daca cifrele sunt corecte - si seamana cu cele cateva sute de mii profit de care auzisem eu la EVZ, Razvan Ionescu se poate bucura, fiindca s-a varsat cu povestile "Ringier il va da afara pe Ionescu fiindca a pierdut o multime de bani", "Ionescu a distrus EVZ" si altele asemenea.

Nu, nu cred ca EVZ si nici Razvan sunt ca soarele sfant de pe cer - si chiar Razvan isi recunoaste anumite neimpliniri. Totusi, Zurich-ul nu crede in lacrimi, ci in cifre. Zvonul privind achizitia EVZ de catre Voiculescu scade in credibilitate si el.

- GSP face cateva sute de mii profit, Pro Sport pierde o caruta de bani. Cum e asta? Poate ca Pro Sport are alte cifre?

- Gandul e una dintre cele mai negre gauri din presa romaneasca. Data viitoare cand CTP o sa primeasca premiul de cel mai mare ziarist al Universului, ca o sa primeasca, o sa apara si asta pe lista de motive de refuz? E foarte interesant de vazut, in general, unde dracu' s-au dus toti banii astia. "Cotidianul" a avut campanii, carti de 3 RON, o serie intreaga de alte lucruri. "Gandul", o relansare care a starnit zambete. Are cineva date recente?

Continuarea, pe "Media lui Comanescu".