Keith Urban a spus ca viata lui devenise “greu de stapanit” inainte de a intra la clinica de reabilitare pe data de 19 octombrie 2006. Artistul a adaugat ca nu au existat evenimente “dezastruoase” care sa-l convinga sa se interneze la clinica Betty Ford din Palm Springs, California, informeaza people.com.

Acesta a declarat: “In viata mea erau lucruri si multe momente de scurta durata care incepusera sa se acumuleze si sa ma faca sa inteleg ca eram departe de a-mi reveni si ca ma faceau sa devin greu de stapanit”.

Urban a adaugat ca a stat in acel centru 90 de zile, cu toate ca initial planuise sa stea doar 30 de zile. “Este greu sa spun ceea ce am invatat acolo.Ceea ce pot afirma este ca a fost una dintre cele mai importante experinte din viata mea. Abstinenta a fost doar unul dintre multele lucruri invatate acolo.

Dupa fiecare saptamana petrecuta acolo realizam ca am descoperit si am invatat, cu adevarat, ce trebuie sa fac ca sa renunt la droguri.”

Urban a tinut sa le multumeasca fanilor, prietenilor si familiei, in special nevestei sale Nicole Kidman,. Pentru tot sprijinul acordat. Kidman, potrivit spuselor artistului, a fost in aceasta perioada “extrem de puternica si iubitoare”.