Jurnalul National publica in editia sa de miercuri un interviu cu fostul functionar ministerial, Dorinel Mucea, inculpat in "Dosarul privatizarilor strategice".

Mucea spune ca trasmiterea documentelor incriminate facea parte din sarcinile sale de serviciu, ca nu a intrat niciodata in apartamentul lui Stamen Stanchev si ca nu exista nicio proba ca documentele gasite la domiciliul lui Mihai Donciu provin de la el.

Fostul Adjunct Sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie spune ca nu a avut in aceasta calitate de-a face niciodata cu contractele de energie electrica realizate prin negocieri directe de Marco International cu vreun furnizor roman si ca nu-i sunt cunoscute contractele, cantitatile de energie si nici preturile.

Cei patru arestati in "Dosarul privatizarilor": Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu au fost pusi in libertate. Completul de magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judeca cauza a admis luni noapte recursul celor patru, privitor la prelungirea mandatelor de arestare. Totusi, cei patru au interdictie de a parasi Bucurestiul.

Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu au primit mandate de arestare preventiva, in 29 noiembrie, pentru 20 de zile, mandate ce au fost prelungite apoi cu inca 30 de zile.

In acest dosar este invinuit si fostul ministrul al Economiei, Codrut Seres.