Presedintele israelian, Moshe Katzav, a fost inculpat oficial pentru viol si hartuire sexuala. Procurorii il vor acuza pe Katsav si de alte infractiuni de natura sexuala comise impotriva a cel putin doua angajate, a declarat marti un oficial din cadrul Ministerului de Justitie, citat de Reuters.

„Procurorul general, cu acordul parchetului, a ajuns la concluzia ca dispune de suficiente probe pentru a-l inculpa pe presedinte”, se preciza in comunicat.

Scandalul a izbucnit in luna octombrie 2006, cand mai multe angajate ale presedintelui au depus plangere acuzandu-l de agresiune sexuala. Katzav a negat invinuirile si a precizat ca se va autosuspenda din functie daca va fi pus sub acuzare.

Moshe Katzav, in varsta de 60 de ani, a fost ales presedinte in anul 2000, mandatul sau urmand sa se incheie in luna iulie. Fost jurnalist, Katsav a intrat in Knesset in 1977, a ocupat diferite functii ministeriale si a devenit o figura importanta in cadrul partidului de dreapta Likud.

Liderul de la Tel Aviv este cel de-al doilea presedinte al Israelului de origine sefardita si primul sef de stat israelian care provine dintr-o tara musulmana.