PSD a cerut miercuri televiziunii publice drept la replica, considerand ca Traian Basescu "a transmis un mesaj politic, si nu unul de interes public". PSD vrea ca presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, pomenit de seful statului in emisiunea de luni seara, sa beneficieze de un spatiu pe aceeasi intindere, in aceleasi conditii si in acelasi interval orar.

Reprezentantii TVR spun ca vor respecta legislatia in vigoare si va acorda dreptul la replica solicitat.

"Partidul Social Democrat a adresat TVR, in cursul zilei de miercuri, 24 ianuarie 2007, o sesizare cu privire la acuzatiile pe care presedintele Traian Basescu le-a adus fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, in cadrul emisiunii “Zona fierbinte”, realizata de Rodica Culcer si difuzata de postul public de televiziune in cursul serii de luni, 22 ianuarie 2007.

PSD a solicitat TVR, in baza Legii de functionare a TVR si a Deciziei CNA nr. 114 din 14 octombrie 2002, privind dreptul la replica si rectificarea, acordarea dreptului la replica lui Ion Iliescu, in aceleasi conditii, respectiv in acelasi interval orar si cu aceeasi durata", se precizeaza intr-o informare transmisa presei.

"In cadrul emisiunii mentionate mai sus, invitatul a lansat o serie de atacuri grave la adresa opozitiei, depasind cadrul atributiilor sale legale", considera liderii PSD.

Reprezentantii Departamentului de Comunicare si Relatii Internationale al SRTv su declarat pentru HotNews.ro ca "TVR respecta legislatia in vigoare si va acorda reprezentantilor Partidului Social Democrat posibilitatea de a-si exercita dreptul la replica."