Invitat in cadrul unei "Editii speciale" de pe TVR1, premierul Tariceanu a acuzat chiar in debutul emisiunii postul public de televiziune ca nu a acordat dreptul la replica lui Ion Iliescu, continuand sa cenzureze opozitia la fel ca pe vremea PSD-ului.

Moderatoarea emisiunii, Rodica Culcer, a spus ca nu s-a pus nici un moment problema cenzurarii vreunui partid si ca Ion Iliescu isi va putea exprima punctul de vedere la TVR1, joi, tot in cadrul unei editii speciale, dupa Jurnal.

Rodica Culcer a declarat ca PSD a solicitat drept la replica prin telefon, iar conducerea TVR le-a cerut sa trimita o cerere scrisa asa cum prevede legea, urmand ca apoi sa stabileasca de comun acord cand sa aiba loc aparitia tv a lui Ion Iliescu.

Vizibil incurcat, Tariceanu a continuat sa sustina ca el are informatii precise si ca TVR a revenit asupra deciziei ca urmare a anumitor presiuni.

"Nu stiu ce interventii s-au facut astazi... insa sunt bine informat si stiu ca s-a incercat sa se ia legatura ieri cu directorul TVR si nu s-a putut acest lucru, iar toate aceste formalisme imi dau dreptul sa spun ceea ce am spus", si-a incheiat expunerea premierul precizand ca face o pledoarie pentru democratie si nu pentru Ion Iliescu.

Strategia post aderare

Obiectivul principal al strategiei post aderare ar trebui sa fie reducerea decalajelor fata de tarile dezvoltate si atingerea unui nivel de viata similar cu cel al acestor tari.

Al doilea obiectiv, unul subsidiar, ar trebui sa fie realizarea unor programe eficiente pentru a absorbi fondurile puse la dispozitie de UE.

Deasemenea este nevoie de liniste pe scena politica, a declarat premierul amintind ca agentia de rating Coface a mentinut ratingul acordat Romaniei la "A4", enumerand printre punctele slabe tensiunile din cadrul coalitiei guvernamentale care pot ingreuna continuarea procesului de reforma.

"Romania nu va avea de castigat din aceste dispute, aparitii televizate ale oamenilor politice din Romania. Dar sa stiti ca fiecare cetatean va plati factura dupa aceste scandaluri. Oamenii de afaceri vor gandi ca trebuie sa mai astepte pana cand lucrurile se vor aseza", a declarat premierul Tariceanu

Sageti catre presedintele Basescu

Traian Basescu este vazut de premier ca principalul generator de criza de pe scena politica romaneasca, omul care face ca institutia prezidentiala sa semene cu o "crasma".

"Atata vreme cat presedintele tarii incearca sa intre in treburile guvernului, sa conduca tara folosind cu precadere serviciile secrete, sa aiba inteventii care influenteaza Justitia, toate acestea prefigureaza alunecarea catre un regim de autoritate personala", crede Calin Popescu Tariceanu.

Premierul este nemultumit si de faptul ca presedintele Basescu poarta convorbiri cu ministrii fara a-l informa vreodata subminandu-i astfel autoritatea de sef de guvern al guvernului.

Nemultumirile premierului sunt sporite atunci cand vine vorba despre ascultarile telefonice de catre serviciile secrete: "vad ca presedintele foloseste informatii de la serviciile secrete despre membri ai Guvernului, iar eu nu sunt informat despre acest lucru. Este foarte grav ca presedintele stie ca anumiti membri ai Guvernului fac obiectul unor ascultari, iar eu nu sunt informat".

Despre taxa pentru prima inmatriculare

Tariceanu sustine in continuare cu fermitate taxa pentru prima inmatriculare aargumentand ca renuntarea la aceasta taxa ar face ca cei milioanele de euro folosite in programul "rabla", pentru casarea daciilor vechi, sa fie pierduti in mod inutil.

"Ce vreti acum, sa cheltuim 25 de milioane de euro pentru a imbunatati parcul auto iar acum sa importam toate rablele de afara?! Romania nu este cimititul de masini al Europei", si-a argumentat premierul pozitia.

Despre inlocuitorii lui Radu Stroe si Sebastian Bodu

Premierul spune ca o data cu restructurarea guvernului se va dori ca functia de secretar general sa nu mai fie ocupata de un politician. De asemenea Tariceanu spune ca va propune si o reducere a numarului de ministri.

In ceea ce priveste sefia ANAF, Tariceanu a spulberat oricie indoiala afirmand ca prin algoritmul Aliantei acest post revine PD-ului si prin urmare va accepta propunerea PD pentru acest post.