A cheltui este pentru unii o pasiune. Pentru altii o nevoie cotidiana. Iar pentru o parte dintre noi, o adevarata arta. Pentru a economisi mai multi bani in mod constant - lucru esential pentru atingerea mai multor tinte financiare - trebuie sa inveti sa cheltuiesti banii cu tact.

Prezentam 10 reguli care va vor ajuta sa va folositi cu maxima eficienta banii

1. Cheltuieste mai putin decat castigi. Aceasta ar trebui sa fie prima regula care sa te ghideze, o regula imperativa. A incalca aceasta regula insemna o expunere sigura la nesiguranta si angoasa financiara.

2. Cumpara doar ce este important pentru tine si uita restul. Exista lucruri esentiale pe care nu le poti sterge de pe lista.

3. Reanalizeaza lista cumparaturilor esentiale. Esential ar putea insemna alimentele de baza, pentru locuinta si lucrurile necesare. Fiecare dintre noi categoriseste o serie de bunuri drept irezistibile. Pentru uni acestea pot fi ciocolata sau branza. Pentru altii jocurile pe DVD. Trebuie inteles ce este esential si ce nu pentru a avea sansa de a cheltui mai putin. Treptat vei descoperi ca nu ai nevoie de ele in mod obligatoriu.

4. Cumpara dupa valoare. Aceasta insemna gasirea celui mai bun produs cu cea mai lunga viata raportat la banii pe care ii dai. Nu alege imediat produsul cel mai ieftin doar daca calitatea nu conteaza pentru acel produs. Asta inseamna ca ar trebui sa faci cateva cercetari inainte de a face o achizitie mai mare.

5. Investeste in calitate. Acest punct este complementar celui anterior dar se refera la acele bunuri esentiale pentru gospodarie sau pentru viata de zi cu zi. Un lucru de calitate va avea o viata mai lunga si te va scuti de cheltuieli suplimentare sau de pierderea timpului.

6. Inlatura ce nu este prioritar. Cheltuieste cat mai putin posibil pe lucruri care nu-ti sunt de folos sau pe care nu le consideri indispensabile.

7. Cunoaste-ti nevoile. Cand iti cumperi un calculator sau un telefon, de exemplu, nu alege modelul cu functii ce nu-ti folosesc.

Integral in Banii Nostri