Presedintele cubanez, Fidel Castro, in convalescenta dupa o interventie chirurgicala suferita in iulie anul trecut, i-a trimis liderului venezuelean Hugo Chavez o scrisoare semnata de mana prin care sa demonstreze este viu si se recupereaza.

Chavez le-a atras atentia jurnalistilor carora le-a aratat semnatura: "Acesta este pentru cei are spuneau ca este pe moarte".

Scrisoarea a fost trimisa prin intermediul vicepresedintelui Cubei, Carlos Lage care a declarat ca Fidel Castro nu mai este imobilizat la pat si chiar se poate deplasa.

Hugo Chavez a citit cateva dintre pasajele scrisorii trimisa de aliatul si prietenul sau cubanez, intr-un discurs rostit de la palatul prezidential si difuzat la televiziune.

"Continua! Avem nevoie de tine, pentru ca te iubim", a spus Chavez.

Liderul cubanez s-a referit, in mesajul sau, la semnarea, in capitala Venezuelei, a 15 acorduri de cooperare intre Cuba si Venezuela in domeniile turismului si telecomunicatiilor, in prezenta vicepresedintelui cubanez Carlos Lage si a unor ministri cubanezi.

"Ma bucur de faptul ca zona turistica a fost inclusa in zona aleasa de tine. (...) Ma bucur ca programul energetic avanseaza cu mare viteza, (...) este de o importanta vitala pentru umanitate", a spus liderul cubanez.

Informatii controversate privind starea sanatatii lui Castro

Starea de sanatate a presedintelui cubanez a fost subiectul mai multor speculatii in ultimul timp, de la interventia chirurgicala pe care a avut-o in vara anului trecut.

In Cuba este secret de stat starea sanatatii liderului de la Havana, in varsta de 80 de ani.

In urma cu doar cateva zile, Hugo Chavez confirmase zvonurile tot mai multe potrivit carora liderul cubanez, Fidel Castro, este intr-o stare critica.

Liderul cubanez nu a mai aparut in public din luna iulie, de la interventia chirurgicala de urgenta suferita in urma unei hemoragii interne. Atunci, stafeta i-a fost predata fratelui sau, Raul Castro. Fidel se afla la putere in Cuba din 1959.