Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a refuzat dreptul la replica acordat de TVR, drept la replica cerut dupa interviul presedintelui Traian Basescu.

Iliescu nu a mai dorit sa vina joi seara ca invitat in Jurnal spunand ca "momentul s-a epuizat" si acuzand ca TVR nu ar fi dorit sa-i acorde acest drept, desi reprezentatii postului public au dovedit contrariul. Cu o zi mai inainte si premierul Tariceanu a acuzat TVR ca cenzureaza opozitia ca pe vremea PSD.

PSD a cerut miercuri televiziunii publice drept la replica, considerand ca Traian Basescu "a transmis un mesaj politic, si nu unul de interes public". PSD a dorit ca presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, pomenit de seful statului in emisiunea de luni seara, sa beneficieze de un spatiu pe aceeasi intindere, in aceleasi conditii si in acelasi interval orar.

Reprezentantii TVR au declarat ca vor respecta legislatia in vigoare si va acorda dreptul la replica solicitat. Iata raspunsul din 24 ianuarie al TVR la solicitarea PSD:

"Dreptul la replica se va difuza in data de 25 ianuarie 2007, in intervalul orara 19.30-20.20, dar fara a depasi o durata mai mare decat cea in care presedintele Basescu a facut referiri la domnul Ion Iliescu. Pentru a beneficia de intreg intervalul acordat dreptului la replica, va propunem ca interventia sa se realizeze fara moderator".

Tariceanu a acuzat si el TVR de cenzura

Rodica Culcer a raspuns acuzelor de cenzura aduse postului public de premierul Tariceanu chiar in cadrul unei Editii speciale pe TVR1 argumentand ca PSD a solicitat drept la replica prin telefon, iar conducerea TVR le-a cerut sa trimita o cerere scrisa asa cum prevede legea, urmand ca apoi sa stabileasca de comun acord cand sa aiba loc aparitia tv a lui Ion Iliescu.

"Nu stiu ce interventii s-au facut astazi (n.r miercuri)... insa sunt bine informat si stiu ca s-a incercat sa se ia legatura ieri cu directorul TVR si nu s-a putut acest lucru, iar toate aceste formalisme imi dau dreptul sa spun ceea ce am spus", a replicat premierul precizand ca face o pledoarie pentru democratie si nu pentru Ion Iliescu.