Pagubelor acoperite de asigurari, provocate de furtuna Kyrill, care a devastat partea de nord a Europei saptamana trecuta, sunt estimate intre 2,5 si cinci miliarde de euro, a anuntat institutul de evaluare a riscurilor EQECAT, specializat in consilierea asiguratorilor si in gestionarea riscului, informeaza AFP.

In Germania au fost consemnate cele mai multe pagube materiale, indica datele centralizate ale Federatiei Asiguratorilor Germani (GDV) institutului. Potrivit EQECAT asemenea furtuni puternice prezinta un risc statistic semnificativ de aparitie in Europa la fiecare sapte pana la zece ani. cu sediul in California,

Desi costul total al pagubelor provocate de furtuna Kyrill nu a fost evaluat inca oficial, estimarile furnizate de societatile de asigurare sustin ca pagubele se ridica la un miliard de euro in Germania, 200 de milioane de euro in Olanda si 100 de milioane de euro in Belgia.

Reprezentantii asociatiei asiguratorilor din Marea Britanie britanici se asteapta la pagube de sute de milioane de lire sterline, insa au precizat ca este prea devreme pentru a oferi informatii exacte.

Furtuna a lovit Europa in zilele de 18 si 19 ianuarie, provocand moartea acel putin 45 de persoane.