Cine sa-l modereze pe premier: Rodica Culcer sau Monica Ghiurco? O intrebare care a facut ceva deranj prin TVR si prin Palatul Victoria.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a aparut miercuri seara la TVR avind ca moderator pe directoarea stirilor TVR, Rodica Culcer, desi emisiunea fusese anuntata la ora 16.00 ca avind-o moderator pe Monica Ghiurco. S-au executat promo-uri, iar informatia ca emisiunea va fi moderata de Ghiurco a aparut inclusiv pe agentia MEDIAFAX.

In numai citeva ore, totul s-a schimbat, in locul primei anuntate a aparut pina la urma directoarea stirilor TVR. Explicatia pentru aceasta schimbare ne-a fost oferita de surse din TVR participante la discutii.

Potrivit acestora, intr-o prima faza, directorul TVR, Tudor Giurgiu, ar fi fost informat ca Rodica Culcer nu este agreata ca moderator de catre premier, motiv pentru care a fost desemnata Monica Ghiurco.

Amintim ca o parere foarte buna despre Monica Ghiurco a exprimat si fostul premier Adrian Nastase, in faimoasele stenograme PSD, afirmind despre aceasta ca „mie mi se pare ca e o fata bine intentionata“.

Dupa citeva ore insa s-a revenit asupra deciziei si Rodica Culcer a fost in cele din urma agreata. Este de mentionat ca pina acum majoritatea interviurilor cu seful statului sau cu premierul au fost luate de Rodica Culcer.

Rodica Culcer, ocupata cu sedintele

Intrebat ce anume a generat agitatia in jurul alegerii moderatorului pentru emisiune, Tudor Giurgiu ne-a raspuns: „Moderatorul «traditional» al interviurilor cu presedintele tarii sau cu premierul a fost Rodica Culcer, doar ca ziua de miercuri este una extrem de aglomerata pentru conducerea executiva a TVR: avem sedintele de consiliu de program si de comitet director.

Cum Rodica nu putea lipsi de la sedinte pentru a pregati emisiunea, am considerat, de comun acord cu ea, ca cel mai bine este ca Monica Ghiurco sa modereze acest interviu. Sedintele de ieri s-au terminat insa la ora 17.00, asa ca am decis revenirea la formula initiala cu Rodica moderator, care a avut astfel suficient timp la dispozitie pentru a-si pregati emisiunea.

Integral in Cotidianul