Declaratiile din ultimul timp arata ca suntem intr-un plin razboi civil, a declarat Alina Mungiu-Pippidi la "100" (Realitatea TV). Inclusiv tentativa de rasturnare a presedintelui Basescu, chiar daca e clar pentru toata lumea ca Basescu ar fi reales in orice moment, se inscrie pe aceasta linie.

Alina Mungiu-Pippidi crede ca in zilele urmatoare "vom asista la atacuri la toate punctele pe care se presupune ca se sprijina presedintele urmarindu-se ca seful statului sa iasa slabit din aceasta criza pe care a provocat-o cu o strategie foarte prosta" . Din pacate, unele din aceste puncte sunt cele pe care se sprijina statul de drept: Justitie si Procuratura.

Deasemenea si atacurile la adresa TVR se vor inmulti desi Alina Mungiu crede ca "TVR nu este mai slab ca institutie de presa si mai obedient decat alte posturi de televiziune. TVR a fost la fel de obedient si cu premierul Tariceanu cum a fost si cu presedintele Basescu".

TVR, Rodica Culcer, Monica Macovei sau Codruta Kovesi vor fi supuse unui 'bombardament in acest zile".

"Parerea mea e ca o coabitare armoniasa din care sa rezulte o buna guvernare intre aceste tabere nu vom mai avea. Sugestia mea e sa se constituie o comisie de mediere care sa trateze un partaj civilizat si sa se hotarasca care e data la care ambele parti sunt gata sa mearga la divort.

De aceasta mi-as dori ca toate aceste partide sa participe la alegerile europene singure pentru ca de la aceste alegeri ar trebui sa plece o clarificare a spectrului nostru politic si nu sa avem iar tot felul de combinatii in care lumea sa nu mai stie cine e Ionescu sau Popescu", si-a incheiat argumentatia politologul Alina Mungiu-Pippidi.