Vega '93 a vandut un magazin cu pretul unei garsoniere tocmai firmei penelistului Dobre

Firma de constructii Vega '93, din Galati, nominalizata de ministrul delegat pentru control, Cristian David, ca fiind una dintre "firmele cu abonament" la contractele de stat fara licitatie, i-a facut cadou un spatiu comercial secretarului de stat MAI, liberalul Victor Paul Dobre.

Sponsorul PSD Vega '93, al carei actionar principal si administrator este Corneliu Istrate, s-a orientat politic rapid pentru a nu pierde, dupa alegerile trecute, contractele pe bani publici.

Sub aparenta unei tranzactii efectuate la sfarsitul anului 2004, la putin timp dupa castigarea alegerilor de catre Alianta D.A., spatiul comercial a fost vandut catre firma Ram-Tech, in care figura si presedintele filialei PNL Galati, Victor Paul Dobre.Magazinul, de peste 120 mp, se afla la parterul blocului D19, situat pe strada Stadionului, imobil ANL construit de Vega '93, si a fost cedat

firmei liderului liberal pentru un pret mai mic decat cel al unei garsoniere, 600 milioane lei vechi. Initial, o alta firma, Galmopan SA, contractase spatiul pentru 2,1 miliarde lei vechi, suma din care platise deja jumatate.

Dupa cum reiese din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Galati, in care Galmopan SA isi solicita investitia pentru care a platit deja peste un miliard de lei vechi, Vega '93 a imputernicit o persoana fizica sa vanda spatiile comerciale aflate la parterul blocului D19.

Integral in Adevarul