Viorel Comanita, propus de PD pentru preluarea presedintiei ANAF, a primit avizul ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu. Comanita va fi numit pe post, saptamana viitoare, de catre premierul Tariceanu, sustin surse din minister, citate de NewsIn.

Decizia a fost luata dupa intalnirea pe care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a avut-o vineri, cu Viorel Comanita.

Premierul i-a trimis ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, propunerea PD, pentru un punct de vedere si a declarat ca, in functie de opinia acestuia, va lua o decizie.

Fostul presedinte ANAF, Sebastian Bodu, a fost demis saptamana trecuta de Tariceanu pentru declaratii in care a criticat activitatea Guvernului si a ministrului Finantelor.

In urma cu tre zile, Daniel Chitoiu, vicepresedinte al ANAF, a fost desemnat printr-o decizie a premierului Tariceanu sa exercite temporar functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Viorel Comanita, fost coleg de facultate al lui Sebastian Bodu

Viorel Comanita este din Sibiu, are 33 de ani si a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu, unde a fost coleg chiar cu predecesorul sau la presedintia ANAF, Sebastian Bodu.

Comanita lucreaza de doi ani in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, iar, in prezent, este director al Directiei Supraveghere, Produse, Accize si Tranzit. Anterior, a avut un cabinet de avocatura in Sibiu, fiind jurist de profesie.