Fostul decar al nationalei Frantei, Michel Platini va conduce destinele forului european pentru urmatorii patru ani. El l-a invins in alegerile pentru presedintia UEFA pe fostul presedinte, suedezul Lennart Johansson.

Platini a primit 27 de voturi, in timp contracandidatul sau a avut doar 23 de alegatori. Doua voturi au fost declarate invalide.

Printre capetele de afis ale platformei sale, Platini a promis ca va limita la trei numarul de echipe pe care o tara le inscrie in Liga Campionilor, ceea ce inseamna ca tarile mai mici, ca Romania, au sanse in plus de a ajunge in C1.

Lennart Johansson, presedinte al UEFA din 1990, va deveni presedinte de onoare al forului european.

Michel Platini s-a nascut la 21 iunie 1955. El a fost desemnat cel mai bun fotbalist al Europei de trei ori consecutiv, intre 1983 si 1985.

Si-a inceput cariera la Nancy, ajungand in 1979 la Saint-Etienne. Cea mai buna perioada din cariera sa de jucator si-a petrecut-o la Juventus Torino, intre 1982 si 1987. Aici a castigat Cupa Cupelor si Supercupa Europei in 1984 si Cupa Campionilor Europeni in 1985. A fost golgheterul campionatului italian trei ani la rand, intre 1983 si 1985.

A condus echipa nationala a Frantei la primul lor mare triumf, castigarea Campionatului European din 1984. A participat la trei turnee ale Campionatului Mondial. A jucat de 79 de ori in nationala Frantei, fiind capitan in 49 de meciuri si este golgheterul nationalei, cu 41 de reusite.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, a devenit selectionerul Frantei, pe care a condus-o intre 1988 si 1992. A renuntat la cariera de antrenor pentru una de administrator, devenind vice-presedinte al Comitetului de organizare pentru Cupa Mondiala care a avut loc in Franta, in 1998.

In 2002 a fost ales in Comitetele executive atat al UEFA cat si cel al FIFA. Ocupa functia de presedinte al Comitetului de dezvoltare tehnica al FIFA si cea de vice-presedinte al Federatiei Franceze de Fotbal.