Presedintele Romaniei continua sa sustina amanarea privatizarilor in domeniul energetic, desi un raport al Bancii Mondiale califica drept "neobisnuit" acest apel al sefului statului.

Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Basescu a participat, ieri, la receptia de inceput de an a Camerei de Comert si Industrie Romano - Germane, unde a vorbit de spre implicarea firmelor germane in privatizarea din energie.

Seful statului a amintit ca, la un moment dat, a cerut Guvernului sa nu accelereze procesul de privatizare a Romgaz, iar acest "lucru este valabil si acum".

"S-a privatizat un mare furnizor de energie - Petrom - care are si partea de extractie gaze si partea de extractie si procesare a titeiului si consideram ca este prudent, pentru orice stat, intr-o perioada in care problema energiei nu are o solutie globala la nivelul Uniunii Europene, sa analizam intai cu atentie efectele privatizarii Petrom si dupa aceea sa trecem la pasii urmatori".

Basescu i-a invitat pe oamenii de afaceri sa investeasca in productia de energie din Romania, nu numai in domeniul distributiei sau extractiei de resurse.

Integral in Gandul