Inca un premiu pentru cinematografia romaneasca. Filmul „Lampa cu caciula/ The Tube with a Hat”, realizat de Radu Jude, a primit Premiul Juriului la sectiunea „Scurtmetraj international”, intr-o festivitate desfasurata sambata noaptea in Utah (SUA).

Aceasta este prima participare a unui film romanesc la Sundance - cel mai important festival deicat filmelor independente, fondat de Robert Redford in 1981.

*** Vezi filmul lui Radu Jude

Peliculele care au luat cele mai importante premii la Sundance sunt "Padre Nuestro" (Marele Premiu pentru cel mai bun film) si "Manda Bala" (Cel mai bun documentar).

Cine este Radu Jude

Nascut in Bucuresti, in 1977, Radu Jude a absolvit in 2003 sectiunea Regie. A lucat ca asistent de regie la filme turnate in Bucuresti precum "Amen" (regia - Costa Gavras), "Moartea domnului Lazarescu (regia - Cristi Puiu) sau "Vacuums" (regia - Luke Creswell & Steve McNicholas).

Radu Jude a regizat cateva scurt-metraje, printre care se numara „Wrestling” (selectat in peste 20 de festivaluri internationale), „The Black Sea” (2004).