Intr-un interviu in Adevarul, Radu Berceanu declara ca PSD a castigat din scandalul biletelului.

O perceptie diferita are Gandul, care considera ca premierul pierde mai mult decat presedintele, insa PSD iese cu imaginea cea mai sifonata.

In asteptarea deciziei PNL privind suspendarea presedintelui, de care depinde soarta Aliantei, PSD se pregateste de anticipate, scrie Evenimentul Zilei.

PNL risca ruperea Aliantei si iesirea PD de la guvernare daca sprijina demersul PSD e- ste ipoteza pe care o detaliaza Cotidianul.

Lumea asteapta finalul, nu pentru a vedea cine a castigat si cine a pierdut, ci ca sa revina la treburile importante, concluzioneaza Curentul.

Radu Berceanu: "Din scandalul biletelului a castigat PSD"

de Laurentiu Ciocazanu, Ovidiu Nahoi

O.N.: Cine a castigat, pana la urma, de pe urma scandalului biletelului?

- PSD, pentru ca a avut posibilitatea sa iasa, sa aiba agenda politica, sa propuna. Cel mai mult, dupa parerea mea, a profitat PSD.

- L.C.: Si totusi, cum va explicati ca aveti cu PNL o relatie ceva mai buna decat o are presedintele?

- Noi nu suntem presedintele, si nici invers. Partidul este intr-o anumita pozitie, presedintele are mandatul sau de cinci ani. Nu se pot face paralelisme sau alipiri permanente.

- O.N.: Puteti avea interese diferite la un moment dat?

- Niciodata un partid nu are suta la suta interesele liderului sau.

Integral in Adevarul

PSD - cel mai lovit de scandalul biletelelor!

Liliana RUSE

Premierul Calin Popescu Tariceanu pierde mai mult decat presedintele Traian Basescu in scandalul „biletelul”, insa PSD este actorul politic cu imaginea cea mai sifonata din cauza propunerii de suspendare a sefului statului.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj secret al CURS, realizat in perioada 20 - 21 ianuarie, la trei zile dupa ce Basescu a facut public biletelul primit de la Tariceanu si la doua zile dupa ce PSD a anuntat ca vrea referendum pentru demiterea presedintelui.

Integral in Gandul

PD catre PNL: daca votati anti-Basescu, noi plecam!

Laura Gafencu

PSD se antreneaza pentru referendum

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata, la Brasov, ca in programul de pregatire a managerilor de campanie PSD a fost introdus un modul special privind organizarea referendumului pentru demiterea sefului statului, care ar putea urma suspendarii acestuia de catre parlament.

"Am introdus in programul de pregatire, in premiera, si un modul special de pregatire pentru organizarea eventualului referendum care va urma dupa ce parlamentul va vota, speram, in favoarea suspendarii presedintelui. Este un modul suplimentar pe langa cel de pregatire a alegerilor europarlamentare", a spus Geoana.

Liderii PSD au analizat la Brasov si eventualitatea ca in toamna sa existe alegeri prezidentiale anticipate daca poporul va vota la referendum pentru demiterea presedintelui.

Evenimentul Zilei

Capul lui Basescu intra la tirguiala

Cristian Sutu, Raul Balogh

Testul Aliantei, in opinia analistilor

Analistii contactati de „Cotidianul“ cred ca PNL se afla intr-o situatie delicata, riscind, daca liberalii vor vota pentru suspendarea presedintelui, oprobriul public.

Alina Mungiu-Pippidi, presedinte SAR: „Nu cred ca PNL va vota alaturi de PSD, pentru ca liberalii trebuie sa calculeze daca vor cistiga sau vor pierde electorat. Daca vor decide insa sa isi ia soarta in miini, acesta va fi sfirsitul Aliantei.“

Dan Pavel, analist politic: „PNL traieste o dilema politica si morala. Basescu e omul care le-a facut cel mai mult rau, dar el este si cel care l-a pus pe Tariceanu in functie si i-a adus pe liberali la putere. Chiar daca partidul va lua o decizie, votul secret ar putea fi folosit de mai multi liberali pentru a vota impotriva presedintelui.“

Integral in Cotidianul

Ochi pentru ochi, dinte pentru presedinte

Ciprian Saucan

Lumea asteapta finalul. Nu pentru a vedea cine a castigat si cine a pierdut, ci ca sa revina la treburile importante. Filmul a fost aproape interesant, dar trebuie sa se termine. Nu se poate lucra temeinic daca stai cu un ochi la televizor. Scandalizati, pesedistii striga "Nu mai vrem scandal!". Au intrat in aceeasi barca a sterilitatii.

Acuzatiile principale ale Partidului Social Democrat constau in nerespectarea de catre presedintele tarii a legilor fundamentale, a Constitutiei. Raspunsul Opozitiei a fost o noua tulburare a apelor politicii romanesti. Din aceasta lipsa de transparenta nimeni nu mai sta sa discearna posibilii indreptatiti.

Raspunsul cu aceeasi moneda pare a fi pericolul cel mai mare pentru un partid care, se pare, a esuat in a-si atrage simpatiile de mult pierdute. Electoratul ar trebui sa transmita PSD-ului ca nici Legea Talionului nu mai functioneaza in politica.

Integral in Curentul