Festivalul de Film ‘Astra Film Fest’ a deschis sesiunea de inscrieri.

Editia 2007, care se va desfasura in perioada 22-28 octombrie, aduce nou fata de editiile anterioare „Best of Astra Film", o selectie de documentare premiate de-a lungul anilor, incepind cu prima editie a festivalului din 1993 si pina in prezent, ateliere de creatie, muzica si dans, precum si numeroase surprize.

Astra Film este unul dintre cele mai interesante si valoroase festivaluri de gen din Europa.

Alaturi de sectiunile consacrate ale competitiei, International, Documentarul Romanesc si Filmul Studentesc, Astra Film Sibiu editia 2007 include un program special, „Transilvania mea - Imagini din interior si din exterior", ce cuprinde o selectie de productii romanesti si internationale de documentar si o serie de programe aditionale.

Potrivit conditiilor de inscriere prezentate pe site-ul festivalului, in concurs sint acceptate documentarele finalizate dupa data de 1 aprilie 2006. Comentariile sau dialogul trebuie sa fie in limba engleza sau daca limba originala este alta decit engleza, filmele trebuie sa aiba subtitrare in engleza. De asemenea, nu se percepe nici un fel de taxa de inscriere.

Candidatii trebuie sa trimita la Biroul Festivalului formularul de inscriere completat, o copie a filmului pe VHS/PAL sau DVD, doua fotografii din film (calitate pentru print 300 dpi), o fotografie a autorului, synopsis in limba engleza, scurta biografie/filmografie a autorului, informatii despre film/echipa de realizare, mapa de presa si orice alte informatii relevante.

Juriul festivalului este compus din specialisti de renume ai cinematografiei internationale. Acelasi juriu va desemna si castigatorii festivalului, premiile fiind in valoare totala de 25.000 de euro. Informatiile complete cu privire la inscrieri sunt disponibile pe www.astrafilm.ro.